17:00

Riddarhytte SK

Referat: IK Oden - Riddarhytte SK

Seriepremiär i div 5! För första gången sedan 2019 spelas serien med dubbelmöten, 22 matcher.
Vi skulle ha mött Riddarhyttan på bortaplan men deras plan var inte spelklar så matchen flyttades till Iver Arena (eftersom Brandthovda IP ej heller är spelklar).
De är nykomlingar efter att blivit uppflyttade som 3:a i div 6 förra säsongen. Ett fysiskt starkt lag och lite kuriosa i sammanhanget var att de hade två kvinnor i truppen som avbytare.
Dom kom f ö in i andra halvlek och var riktigt duktiga.

Vi hade stort spelövertag men det visade sig att Riddarhyttan skulle sälja sig dyrt. Det krävdes en straffspark i 23:e minuten för att vi skulle ta ledningen. Det var Azeez som fälldes och själv slog in straffen i mål!
Men Riddarhyttan kom tillbaka efter underläget och var ytterst nära att kvittera på en hörna mot bortre stolpen där vi tappade markeringen på en motståndare som hade öppet mål men nickade över ribban!
Istället gjorde vi två mål på en minut under sista fyra minuterna av första halvlek.
Först gjorde faktiskt Riddarhyttan självmål när deras back nickade in Eriks inlägg hårt trängd av Eddie.
Direkt efter avspark vann vi bollen och Jocke J slog en perfekt djupledsboll till Eddie som nickade bollen förbi målvakten som rusade ut och sedan kunde promenera med bollen in i mål. Eller, han tog i för kung och fosterland och kunde faktiskt ha missat det öppna målet, lite nervöst för oss på bänken där!
3-0 i paus!

Händelser i första halvlek:
8' Hadi spelar fram Azeez som tar sig ner på kortlinjen och spelar snett inåt bakåt till Jonte som skjuter utanför i mycket bra läge
10' Erik får en djupledsboll och spelar sedan snett bakåt till Jocke S som skjuter ett hårt skott som målvakten styr till hörna
16' Bra inlägg av Jonte till Jocke som skjuter precis utanför stolpen
18' Eddie lyfter bollen över Riddarhyttans försvar till Erik som skjuter, målvakten räddar och sedan rensas bollen bort framför honom
20' Hadi hittar Erik som skjuter, bra träff men bollen touchar en försvarare och går ut till hörna
21' Hörnan slås av Erik och Jocke J nickar mot mål, bollen är på väg in men rensas bort på mållinjen
23' Azeez dribblar förbi en spelare och blir sedan fälld av näste man, solklar straffspark
29' 1-0 Oden genom Azeez på straffspark
33' Jonte skadar fotleden och byts ut mot Leo
37' Farlig hörna av Riddarhyttan mot bortre där en omarkerad spelare nickar bollen över ribban med tomt mål!
41' 2-0 Oden, självmål av Riddarhyttan (assist Erik)
42' 3-0 Oden genom Eddie (assist Jocke J)

Vi avgör matchen definitivt under första kvarten av andra när vi går upp till 5-0.
Därmed kan vi byta in alla avbytare vilket såklart ar positivt. Avbytarna visade dessutom att de vil vara med och konkurrera om startplatserna. Som ett exempel kan vi ta Hampus som kom in i 60:e minuten och gjorde en riktigt bra insats, bl a assisten till vårt 6-1 mål som Alan enkelt kunde bredsida in - i och för sig ur dålig vinkel.
I detta läge var vi i serieledning på målskillnad / fler gjorda mål än Sörstafors/Kolbäck.
Tyvärr tappade vi lite agressivitet på mittfältet när Hadi tvingades kliva av efter att ha blivit stämplad på hälsenan.
Djupt in i tilläggstiden gjorde Riddarhyttan ännu ett tröstmål då en av de kvinnliga spelarna, nr 12 vann en boll utanför vårt straffområde och spelade sedan till deras bäste spelare nr 5 som drog till med vänsterfoten så att bollen satt otagbart i vänstra krysset.
Seger 6-2 i premiären ska vi vara nöjda med, en stark laginsats där alla var med och bidrog till segern!

Händelser i 2:a halvlek
57' Gult kort på nr 7 i Riddarhyttan för kapning på Eddie
59' 4-0 Oden genom Azeez (utan assist)
61' 5-0 Oden genom Jocke J (assist Jocke S). Jocke J väggar med Jocke S och pangar upp bollen i nättaket från 35 meter!
67' 5-1 Riddarhyttan. Litet missförstond mellan Albin och Jocke N som går ut för att plocka ner inlägget samtidigt som Albin nickar hem bollen till den position där Jocke befann sig några sekunder tidigare, istället kan en motståndare påpassligt slå in bollen i tomt mål.
70' Bra markinlägg av Leo till Björn som skjuter direkt men målvakten räddar till hörna
72' Inlägg av Riddarhyttan som går över backlinjen till deras nr 5 som försöker bredsida i bollen på volley men Jocke N har gått ut långt och parerar skottet
74' Gult kort på Albin för fasthållning
78' Kort hörna mellan Hampus och Erik som slår ett inlägg mot bortre där Björn är först på bollen och nickar mot målet men målisen räddar till ny hörna
79' 6-1 Oden genom Alan (assist Hampus)
85' Gult kort på nr 4 i Riddarhyttan p g a fasthållning
90+4' 6-2 Riddarhyttan genom nr 5 (assist nr 12)

I serien utser styrelsen matchens två bästa Oden-spelare som belönas med varsin fruktkorg.
Denna gång var det Albin och Erik som belönades för sina fina insatser!